Vanuit persoonlijk perspectief...

Ik was 15 jaar en fan van artiesten die piano speelden en zongen tegelijk. Zoals bijvoorbeeld Elton John en Jerry Lee Lewis, maar veel beter nog was Herman Brood...

Die speelde regelmatig in de buurt en zijn optredens waren een regelrechte explosie van licht, geluid en energie... Dus wat doe je? Je wordt fan! Na al die jaren en bij zo'n vijftig optredens te zijn geweest kun je met recht spreken van een echte fan.

Uiteraard coverde ik zelf, met diverse bandjes waarin ik speelde, regelmatig de nummers van Brood en kwam het zelfs tot een optreden in de Henny Huisman Soundmixshow. In dat kader ben ik ook bij Herman thuis geweest en merkte ik dat "the Brood" zich vereerd voelde dat hij werd geïmiteerd in de Soundmixshow... Hij heeft mij bovendien tijdens de show met een filmpje bemoedigend toegesproken. Sterker nog, hij kreeg zo de smaak te pakken dat hij ook zelf mee deed aan de Sterren-Playbackshow als "Phantom of the Opera" en dochter Lola deed mee aan de Mini-Playbackshow.

Juist het feit dat we door zijn muziek te spelen en daardoor samen met het publiek even heel dicht bij Herman zijn vormt mijn drijfveer. Herman zelf heeft immers in zijn laatste woorden gezegd: "maak er een mooi feest van!" En wat is een mooier feest dan zijn beste nummers nog eens live te beleven?

Robert van Cruchten

Knipsels:

Optreden Soundmixshow:
Soundmixshow: https://www.facebook.com/photo.php?v=592379960810399Oprichting band:© K69 MUZIEK & ORGANISATIE  |  SITE BY KETZ